Fjer i håret

Dagens outfit

Hej piger 
I dag havde jeg mit ynglings outfit på 
 På en spændende dag hvor vi med skolen var forbi en skrædder som viste os en masse forskellige tekstiler og fortalte om erfaringer med dem. Senere havde vi en test om alt det vi havde lært i løbet af ugen, og jeg fik så vidt jeg forstod 12, men hun får rettet testene helt igennem i weekenden. Så må vi se :) 
Vi lærer en masse om hvor de forskellige tekstiler kommer fra og hvad de skal igennem før at vi som forbruger står med den færdige varer i hånden. Meget spændende og lærerigt men også ret overraskende. Noget mere ubehageligt end andet. Vi så nemlig en dokumentar om forholdene i Indien hvor en stor del af vores tekstiler kommer fra.. og hvor særligt Jysk, Bilka og Netto ++ IKEA importerer varer fra.. Forholdene som de indere lever under er helt forfærdelige, fordi at leverandørene ikke overholder de forholdsregler som vores forhandlere herhjemme kræver. Vi ser kun det fine mønster i håndklædet og den fine farve i sengetøjet men tænker egentlig ikke over hvordan det er produceret og stiller ingen krav. 
Jeg kunne skrive længe om det her men det orker jeg faktisk ikke fordi jeg bliver så frustreret over det. Jeg har valgt ikke at støtte op om Jysk og alle Maersk ejede forretninger ++ IKEA. De tilbud de sprøjter ud kan de sprøjte ud fordi små børn og voksne knokler og slider dem selv op for at kunne overleve, så at vi i vesten kan få gode tilbud – det er det vi efterspørger! og ja det hele handler om udbud og efterspørgsel. Så længe vi ikke stiller spørgsmålstegn ved hvor varen kommer fra og hvordan den er produceret og af hvad, så kan dette fortsætte, den uvidenhed om varens baggrund og de mange mennesker der dør af alle mulige former for kræft og andre lidelser efter at have samlet bomuld ind på bomuldsmarkerne til vores tøj, bomuld som de har sprøjtet med pesticider som de deraf har gået og indåndet. Blegningsmiddel de derefter står og hopper i og derefter syre behandler – uden hansker.. uden masker. De er tvunget til det for hvis de brokker sig.. bliver de fyret. Så simpelt er det. Og vi ved det ikke.. Vi ved bare at håndklædet er lækkerblødt og i en fin farve som matcher vores badeforhæng.. 
Folk ofre deres levevis og velbefindende for vores skyld.. fordi vi VIL have det. 
Det er frygteligt, og jeg står virkelig ind for at vi begynder at købe sundere ergo overvejer vores køb nøjere. Stopper med at købe alle de latterlige tilbud, men køber mere sjældent og fornuftigt som er en smule dyrere fordi det naturligvis er i bedre kvalitet og fra ordentlige vilkår!
Ingen kvaler – køb kvali.!

4

  • Jeg giver dig helt ret i at man som forbruger tænker alt for lidt over hvordan vores varer er produceret. Synes det er ærgerligt, at det er så svært at skelne imellem de gode og dårlige steder :-( Desværre.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

    Hej Camilla,Hvor er din Pelsjakke fra? :-)Tak for en god blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fjer i håret