Julebuk?

I ♡ organic and ♡ it raw

Hej piger 
Der er gået helt øko. i den! 
Jeg fik tømt hele mit køleskab til fordel for en masse økologiske dagligvarer. Hele denne besættelse af økologi kommer af at jeg jo fik den der skrækkelige allergiske reaktion en aften for nogle uger siden, som så udviklede sig natten over til det der var endnu værre. Puha en omgang! og det er noget jeg ikke ønsker at opleve igen. Jeg så det virkelig som en protest fra min krop som på den måde fortalte mig at den ikke gad flere dumme e-numre, kemiske parfumer og andet kunstigt fremstillet. 
Dagen efter reaktionen plynrede jeg en helsebutik for shampoo, cremer etc. Alt mit vasketøj og håndklæder blev vasket i Neutral. Jeg udskiftede håndsæber og luftede ud hele dagen. 
Jeg er blevet meget mere bevidst om hvad jeg udsætter min krop for og putter i den. 
Nu er jeg gået skridtet videre og prøver nu så vidt muligt at spise økologisk – alt jeg kan udskifte til økologisk bliver det. Jeg vil naturligvis ikke være fanatisk med det, men den indsats jeg selv kan gøre, vil jeg. 
En anden ting er at jeg vil leve mit liv med en diæt som består af minimum 51% raw food. 
Denne beslutning kom efter at jeg i går aftes, da jeg var på besøg hos min storebror, svigerinde og nevøer, så en dokumentar ‘Food Matters’ 
En helt fantastisk lærerig og oplysende dokumentar, som jeg mener alle burde se. Det er 77 minutters opslugenhed som efterfølgende giver lyst til grøntsager direkte fra jorden og 3 vitaminpiller. 
Jeg kan kun anbefale jer at se den! Man bliver virkelig fanget af de mange fantastisk vise menneskers udtalelser om mads vigtighed og hvordan vores syn på mad har ændret sig i en radikalt dårlig retning. 
Det er helt forfærdeligt. Vores krop er vores tempel, vores krop er vores have hvor vi ikke skal gøde med kemikalier og andre dårligt fremstillede produkter som vil skade mere end at gavne.
Jeg elsker raw food konceptet – at man ikke skal tilberede sin mad over 42 (nogle mener 47) graders varme, da dette vil nedsætte den næringsmæssige værdi fordi varmen ændre den kemiske sammensætning der startede med at være. Vores krop vil ikke kunne genkende maden og vil derfor ikke opfange de gode enzymer som måtte være tilbage efter tilberedning.
Raw foodister dropper generelt kød, fisk og mælkeprodukter. Men disse 3 fødevarer vil jeg aldrig kunne give afkald på helt. No no! Vi kan godt skrue ned for det, og måske helt i perioder, men ikke helt. Det vil jeg ikke. Det styrer man jo selv. 
For mig er det bare vigtigt at min krop kan forstå at det er rigtig mad jeg spiser og opfange den og ikke “ødelagte” enzymer som prøver at ligne. 
Til sommer vil jeg plukke æbler fra træerne og spise dem direkte og tage ud på diverse gårde oppe ved  sommerhuset og plukke efter jeg har sikret mig at grøntsagerne er dyrket i ordentlig jord som ikke har haft behov for sprøjtegifte. 
Indenda vil jeg tage mig et glas økologisk appelsinjuice med Spirulina og nyde resten af min søndag aften med Ally Mcbeal :) 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julebuk?