Veninde snacks

Er du lykkelig?

Hej piger ♡ 

Jeg havde den vildeste aften i går! Så fed! og al hovedpinen værd i dag!
Jeg har gjort et indlæg klar til jer, som min fantastiskt talentfulde veninde har skrevet.
I kender hende for det var hende der gæstebloggede sidst også om mig ♡ 
Lad jer rive med og brug et øjeblik af den rolige søndags silende regn til at filosofere lidt over livet og lykke :) 

___________________________________________________

Af Sahar Asif

Du bliver født ind i verden, hvor du får alt serveret. De kalder dig for barn af curlingforældre. Ligesom sporten curling, hvor man lader en sten glide hen af en is bane imens man fejrer foran den – det vil sige gøre tingene lettere for stenen. De siger, at dine forældre gøre det lettere for dig, de fejer foran dig. De kalder dig for generation mig-mig-mig. De mener, at du er selvoptaget, egoistisk og på ingen måder i stand til at sætte dig ud over din egen horisont.

Faktum er, at det er samfundet, der har gjort dig til curlingbarn og generation mig-mig-mig. Selvfølgelig vil du gerne have en karriere, der kører snildt. Én mand, der er maskulin og har noget at byde på. Et hjem, som det er taget ud af Ilva-katelog. Selvfølgelig vil du rejse jorden rundt og opleve hver hjørne. Samtidige vil du have smukke børn. Du vil det hele – fordi du kan det hele og intet stopper dig.

Du bliver vi Danmark anset som værende det lykkeligste folk. Alligevel viser undersøgelser, at flere og flere er på lykkepiller. Hvordan kan du være det lykkeligste folk, når andelen af lykkepillerne stiger iblandt os? Og hvad er definitionen på lykke?

Din definition af lykke er nødvendigvis ikke den samme som min er. Det er en universel antagelse, at lykke – det er noget, der kommer indefra. Jeg melder gerne ud og siger, at det er nemmere sagt end gjort. Der er flere faktorer, der spiller en rolle. Du skal være omringet af mennesker, der skal være villige til at flytte bjerge for dig – men sådanne nogle mennesker omkring dig følger dig forpligtelser. Du skal vedligeholde, pleje og passe på de mennesker. Du skal give af dig selv, give så meget af dig selv, at du ikke kan give mere. Et af de problemer, som man oftest støder ind i, at det bliver overfladisk. Det bliver et spil for galleriet. I kan sagtens være ens. I kan arbejde samme sted. I kan gå i skole sammen. I kan have samme drømme og samme livsantagelse – og anskuelser. Men alt det kan på ingen måder være en forudsætning, hvis det ikke er dybere end det.

Med dybt mener jeg. At det er okay at blive sure på hinanden. Det er okay at blive irriteret på hinanden. Det er okay at blive uvenner. Det er okay at være uenige om ting. Min erfaring fortæller mig, at de fleste glider fra hinanden når der kommer glidninger i venskabet – men de få, der klarer sig igennem disse glidninger, konflikter – er de mennesker, der virkelig har fundet ud, at det vil fungere for dem på længere sigt. Hvis det er noget, der irriterer dig ved din veninde – så sig det og tal om det. I stedet for at bære over med det. Det går hen og bliver overfladisk. Men hvad der er allervigtigst er at sige undskyld når man har fejlet. Har du fejlet i dit venskab? Så sørg for at sige undskyld. Det må måske være svært at anerkender det faktum, at man har fejlet – eller snarere det faktum, at man slet ikke kan se sin fejl, sig undskyld alligevel. Fordi en undskyldning betyder altid noget. En undskyldning giver dig ro i sindet og en forudsætning for at komme videre og styrke dit venskab, som du har med en pågældende veninde. Faktum er, at det at have mennesker omkring dig, der oprigtig elsker dig for den du er, støtter dig og pakker dig op – det er noget vi mennesker har brug for, hvis vi skal definere os selv som værende lykkelig. De skal kunne se dig kl. 02 om natten uden, at du tænker, at du har et behov for at gøre dig i stand inden de dukker op. De skal elske dig for den du er uden make-up’en, i nattøj og uldet hår og stadig skal de synes, at du ser smuk ud.

Udover at have sådanne mennesker omkring dig. Så er det vigtigt, at du er glad for dine omgivelser. Hvor bruger du din tid allermest? Bruger den på arbejdet? Er det en arbejdsplads som du elsker at møde ind til hver morgen? Er det en klasse, hvor du elsker at være i? Hvordan lever du derhjemme? Når du træder ind på dit værelse – føler du, at det er et sted du kan slappe af? Et sted, hvor ingen fare vil ligge på lure – fordi du anser det som værende dit helt eget paradis? Det bliver du nødt til. Du skal anrette det sådan, at du føler dig tilpas. Det skal være et sted, der kan give dig ro.

Og ak ja. Vi føler os alle stresset. Ingen mennesker lever det perfekte liv. Mange af os ser perfekte ud på mange forskellige måder – men det betyder på ingen måder, at vi lever det perfekte liv. Vi alle har vores dæmoner at kæmpe imod. Derfor er det også ekstremt vigtig at være ydmygende. At være ydmyg overfor mennesker man møder på sin vej. På gaden. På skole. På arbejdspladsen. Ydmyghed viser overblik – og overblik betyder, at man har styr på tingene. Når man har styr på sine ting kan man være rolig. Når man er rolig kan man slappe af. Når man kan slappe af kan man være glad og når man er glad? Så indikerer det, at man er lykkelig.

Overstående ting er min definition på det at være lykkelig. At ja alle siger, at lykke er noget der stammer indefra – men det afgørende er de mennesker du har omkring dig, dine omgivelser samt din egen tilgang. Det er god kombination af de tre overstående ting. Det er, hvordan jeg definerer lykke. Det er lykke for mig.

Hvad er lykke for dig?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veninde snacks