Dagens outfit

Lav selv rustikt træbord

Gør-det-selv 

Kære læsere.

Som I nok ved var jeg meget utilfreds med mit tidligere sofabord, det var af glas = kedeligt og originalt. Det var et der fulgte med hytten da jeg flyttede ind, så der var ikke meget af sige til det, da jeg ikke havde tid til at overveje et andet.

Men ideen kom hurtigt til mig! PLING! – Jeg holder meget af at tøfle rundt i De Fire Årstider i Lyngby. Jeg nyder den tykke sfære af friske planter og rolige stemning fra alt det unikke og rustikke interiør. Det er bare perfekt for mig at kunne tumle rundt og få brugt min inspirations kvote <3 Den blev endelig brugt op da jeg fik øje på det smukkeste træbord som stod og bar en masse tunge krukker blomster og andet glas og pynt. Jeg fik helt medlidenhed med det stakkels brugte, slidte men smukke træ som bare blev brugt til udstilling af andre blomster. Jeg vidste jeg ville få kæmpe glæde af at få frisket op og stå i hytten i midten af al opmærksomhed <3

SÅ! jeg slog til, spurgte spontant om det var noget de kunne finde på at sælge. De kunne de faktisk godt, og benene kunne jeg få med til 250,- også. Så det blev 950,- Det synes jeg var en alletiders pris for så flot en bord plade, hvor man virkelig kan se den har været sit igennem for at få den flotte patina. Det var ikke fake. Jeg fik bakset den om i min bil og sad tildels ubekvemt hele vejen hjem, men mit ansigt var et stort smil hele vejen hjem til hytten igen <3

Min far hjalp mig med at få bakset det ud af bilen igen, og ind i hans garage på de to aluminiums ben jeg købte med, hvis jeg en dag skulle bruge det som spisebord.
Samme aften gik jeg i kedeldragten og sleb med min far til en 21:30 tiden. Det var usundt, men det var det der skulle til for at få fjernet det stakkels bord ar væk. Ar: det var mugnet lidt efter at have stået og båret på potteplanter og det var generelt rigtig fugtigt. Så vi måtte lige tage overfladen. Vi brugte en slibebåndsmaskine til det. Det er hurtige og nemmere end at stå med slibepapir eller anden håndkraft. efter vi fik slebet det, fik vi besøg af min fars ven, som er handymanden over dem alle! – han beskrev en metode der var lige det for at få den smukke patina igen, som jeg havde været nødsaget til at slibe væk.

Jeg havde ellers været oppe hos den lokale malerhandel for at høre hvad der skulle gøres nu hvor det skulle bruges som sofabord. Han sagde, enten olie eller bejsning. Okay… men hvis jeg gjorde en af delene var der ingen vej tilbage, da det ville gå så dybt i træet.. så jeg skulle være sikker på hvordan jeg ville have det. Det var jeg altså ikke da han stod der og viste mig diverse farver der ville komme ud af det på den anden side af penslingen.. Så jeg købte den mest neutrale olie.. bare for at gøre noget…

Men min fars ven handymanden Lennart gav os nogle dage senere denne skønne opskrift:

– Kog vand og lav sort te (alt efter hvor stor bordpladen er) og lad teen trække længst muligt (til at brevene ligger på toppen og størkner) 

– Teen pensler du bordet med i lige så mange omgange du ønsker det mørknet. Jeg gjorde det 3 gange over 2 dage.
– Når bordet er helt tørt igen, har man i mellem tiden lagt ståluld i et stort marmeladeglas og hældt vineddike i til toppen. Den skal stå i hvert fald en nat over inden den bruges. Denne lækre blanding pensler du bordet med efterfølgende.
Jeg gjorde også dette 3 gange. Opskriften siger ellers kun 1 enkelt gang, men jeg synes ikke det gav nok virkning. Men det viste sig at efter nogle dage var det mere end nok :) Det var helt perfekt. Eddike behandlingen skulle bare have lov til at virke med træet. Her kan I se hele processen :) :

Så flot det stod i blomster butikken, De fire Årstider

Den var mugnet, hvilken vi fik slebet væk.

Her prøvede jeg på bagsiden med olien jeg havde købt hos malerhandlen. – det var ikke godt!

Sort te behandling
3 dage efter vineddike/ståluld behandling

Sidste step var at bruge stålbørsten til lige at slibe det sidste :) så pustede vi med trykluft for at få det sidste smuds væk og voila :

xoxoxo Camilla

3

  • Christina

    Som tidligere skrevet er jeg totalforelsket i dit bord, jeg syntes det er super fedt du har taget billeder igennem hele processen, samt en rigtig fin beskrivelse af det hele:) Jeg går jo også selv og leder efter et sofabord og havde set mig varmt på det fra Ilva, som du så fortalte var udgået:( Så det kunne da godt være man skulle holde øjnene åben på dba og lignende steder og så give det samme tur som dit, for det er virkelig blevet flot:)Jeg ved godt jeg har skrevet det før, men ros kan man vel aldrig få for meget af, så vil endnu engang sige at jeg virkelig elsker din blog og syntes du er virkelig inspirerende. Nyder at læse alle dine indlæg og kommenterede gerne på dem alle, men når man både har arbejde, aftenskole, familie, venner mv. er det ikke altid tiden er til det.Det syntes jeg bare du skulle vide.Rigtig god weekend og jeg glæder mig til at se din crib i morgen:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fedt du synes det er fedt :) Det jeg glad for at høre! Jaa jeg tænkte at billederne i sidste ende ville give den bedste forståelse af hvordan træet ville se ud. – Nå ja, ja det er en god idé :) Jeg har det dårligt med at give meget for patina, når man selv kan lave det så fint. I Ilva sælger de jo også sådanne sofaborde jeg lige har krearet, men til 3.000+ og det kan jeg slet ikke håndtere. Men det er jo sådan det er med udbud og efterspørgsel! :) – Åhhh hvor er du rar at skrive det, det er bare det bedste for mig at få at vide!! <3 super fedt du gider sige det, det sætter jeg stor pris på, det gør mig bedre at vide hvad I som læsere kan lide :) <3 Tak Christina! I lige måde, og glæder mig også til at lægge dem op ! :) xoxoxo Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Nu har jeg fundet den perfekte bordplade til mit nye sofabord, men kan simpelthen ikke finde nogle ben der er pæne, hvor har du fundet dine ben henne, de er virkelig fine:)?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit